Ozdobnou spirálou nazdobíte zeleninu do tvaru šroubovice - ozvláštní saláty nebo obložené zeleninové mísy. Používat ji lze na okurku i cuketu, ale vždy v syrovém stavu. Špičku okurky odříznete a držíte ve svislé poloze. Hrot se závitem natáčíte do středu okurky, prst vložíte do očka a krouživými pohyby připravíte spirálu. Lze také využít na smažené spirály z brambor. Do středu brambory vtlačte vodící jehlu (k dispozici v naší nabídce zboží), nasaďte spirálový kráječ na vodící jehlu a zašroubujte pár závitů do brambory až k plastovému noži. Vložte prst do očka kráječe a otáčejte kolem osy. Do hotové spirály nasaďte špejli a usmažte. Pomocí vodící jehly připravíte i dlouhé spirály z okurky. Na spirály z mrkve nebo petržele vyberte mrkev/petržel silnější, vložte do mikrovlnného sáčku a na 2 minuty dejte do MVT na střední teplotu (zelenina mírně změkne) a naspirálujete jako okurku.
Technické parametry:
- Materiál: plast PP
- Rozměry: d. 10,5 cm
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář